Primary tabs

႐ိုးအီမသြားတဲ့ က်စ္ဆံၿမီး

    ဘယ္ေသာအခါမွ မ႐ိုးႏိုင္တဲ့ က်စ္ဆံၿမီးက်စ္ နည္းကို ပံုစံအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ ပံုေဖာ္ထားပါတယ္...

ေမာ္ဒယ္ - အခရာ

မိတ္ကပ္ - လင္းလင္း (လမ္းမေတာ္)
ဓာတ္ပံု - လမင္းႏိုင္

    မိမိ အားသန္ရာ ဘယ္ (သို႔မဟုတ္) ညာ ဘက္ ေဘးခြဲလိုက္ပါ။ အေပၚဆံပင္တစ္ထပ္ ရွပ္ ယူလိုက္ပါ။ က်စ္ေနက် သံုးေခ်ာင္းက်စ္ က်စ္ဆံၿမီး က်စ္ပါ။ က်စ္ဆံျမီးက်စ္ျပီးသြားလွ်င္ ေနာက္တြင္ ကလစ္လွလွေလး (သို႔မဟုတ္) ကလစ္အမဲကို cross ပံုစံေလးထိုးလိုက္ပါ။ ျမန္လဲျမန္တယ္ ရွင္းရွင္းေလး နဲ႔ မ်က္ႏွာအလွေလးကို ပိုေပၚလြင္ေစမွာပါ။

    ဆံသားကို ေကာက္တံနဲ႔ အရင္နည္းနည္း ေကာက္လိုက္ပါ။ ဆံပင္ကို သံုးပံုတစ္ပံုစီခြဲၿပီး သားေရကြင္းနဲ႔ စီးလိုက္ပါ။ ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း စီးထားတဲ့သံုးခုကို တင္းတင္းၾကပ္ၾကပ္ယွက္ၿပီး ဆံထံုးျဖစ္ေအာင္ ထံုးလိုက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆံညႇပ္ ကလစ္အမဲ၊ ခြကလစ္မ်ားနဲ႔ ထိန္းပါ။ ဖန္စီ ေခါင္း ပတ္လွလွေလးတစ္ခုနဲ႔ ရစ္ေႏွာင္လိုက္ပါ။


    ဆံပင္ကို ႏွာဖူးအေျပာင္ၿဖီးၿပီး အေပၚတစ္ ထပ္ယူပါ။ ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ထိပ္ကေနစၿပီး တစ္ဆင့္ခ်င္းစီ ငါး႐ိုးပံုစံ က်စ္ဆံၿမီးက်စ္ပါ။ ကလစ္လွလွေလး တခုတပ္ပါ။


    ဦးေခါင္းထိပ္ကဆံပင္နဲ႔ ေဘးဆံပင္ နည္း နည္းကိုကလစ္နဲ႔ ခနညႇပ္ယူထားပါ။ ေဘးဆံပင္ကို က်စ္ဆံၿမီးအရင္က်စ္ပါ။ က်န္ဆံပင္ကို ပိုနီးေတး ခပ္ဆန္ဆန္ ခ်ာလီသားေရကြင္းနဲ႔ က်စ္ထားတဲ့ က်စ္ဆံၿမီးပါယူၿပီး ခပ္ျမင့္ျမင့္စီးပါ။ ခ်န္ခဲ့တဲ့ ေရွ႕ ဆံပင္ကို ဘီးခၽြန္နဲ႔ အေမာက္လုပ္ၿပီး အေနာက္တြင္ ကလစ္အမဲနဲ႔ ညႇပ္ပါ။