စတိုင္က်က် စံုေအာင္စားမယ္

Photo - La Min Naing

ဒီတစ္လ ရဲ႕ Eating In Style က႑မွာေတာ့ စာဖတ္ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ Appetizer မွ အစ အခ်ဳိပြဲအထိ စံုေအာင္စားႏိုင္မယ့္ Menu တစ္ခုဆြဲေပးခ်င္ပါတယ္။ ကိုးမိုင္ (၀ိတိုရိယ ေဆး႐ံု၀င္းအတြင္း)မွာ တည္ရွိတဲ့ MIX Restaurant & Bar မွ ဟင္းပြဲမ်ားျဖစ္ၿပီး အစားေသာက္ႏွစ္သက္တဲ့ People ရဲ႕ ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ Idea ရေအာင္ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။

Deep Fried Oyster with Tatar Sauce (Appetizer)
ကမာ              - ၅ ေကာင္
Tempura မႈန္႔    - အနည္းငယ္
Tater Sauce    - အနည္းငယ္
သံလြင္သီး  (Black & Green)    - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းၿပီး)    - ၁၀၀ ဂရမ္
Salad Cream Sauce    - ၅၀ ဂရမ္
ဆား               - အနည္းငယ္    
င႐ုတ္ေကာင္း   - အနည္းငယ္
သံပရာရည္      - အနည္းငယ္
    ပထမဦးဆံုး ကမာကို ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း စသျဖင့္ အရသာအတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတဲ့  Tempura ထဲမွာႏွစ္ၿပီး ဆီအိုးထဲတြင္ က်က္ေအာင္ (Deep Fried) ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးေနာက္ အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ကမာကို ပဲညႊန္႔ေလးမ်ားနဲ႔ ႏွစ္သက္သလို အလွဆင္ၿပီး  ကို Tater Sauce နဲ႔ တြဲဖက္လို႔ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ႔ ျပဳလုပ္ဖို႔ လြယ္ကူတဲ့ European အရသာ Appetizer (ႏႈတ္ၿမိန္စာ) က ေနာက္ထပ္လာမယ့္ ဟင္းပြဲေတြအတြက္ သင့္ရဲ႕ အရသာခံ အာ႐ံုကို ႏႈိးဆြေပးပါလိမ့္မယ္။

Green Chicken Curry Serued with Roti
ဆီ                         - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သား              - ၁၀၀ ဂရမ္
Green Curry Paste - ၃၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔                   - ၆၀ ဂရမ္    
ခရမ္းကေဆာ့သီး    - ၁၀ ဂရမ္
ခရမ္းကၽြတ္ျပာ       - ၅၀ ဂရမ္
ေရွာက္ဘီလူးရြက္   - ၃ ဂရမ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္      - ၃၀ ဂရမ္
ထိုင္းပင္စိမ္း          - ၅ ဂရမ္
Roti                     - (၂)ခ်ပ္
သကာရည္            - ၅၀ ဂရမ္
Fish Sauce          - ၃၀  ဂရမ္
ၾကက္သားမႈန္႔        - ၂၀  ဂရမ္
    အရင္ဆံုး Green Curry Paste ကို ေမႊးေအာင္ဆီသတ္ၿပီး ၾကက္သားတံုးေလးေတြ ထည့္ပါ။ ၿပီးေနာက္ အရသာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးထည့္ကာ  အသီးအရြက္တို႔ကို ေနာက္ဆံုးမွထည့္ၿပီး အေနေတာ္ အေနအထားရလွ်င္ Green Curry ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ Thai Style ၾကက္သားဟင္းကို ရရွိပါၿပီ။ ထိုင္းပင္စိမ္း အညြန္႔ေလးကို ဟင္းပြဲအလွဆင္ဖို႔ ဆႏၵရွိရင္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။  Roti ကို ဆီတြင္ေၾကာ္ၿပီး တစ္ခ်ပ္လွ်င္ (၈)ခု ရ
ေအာင္ လွပစြာလွီးၿပီး ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
    တြဲဖက္ၿပီး ေသာက္သံုးႏိုင္ဖို႔ My Honey အမည္ရ Non Alcohol Cocktail အမ်ဳိးအစားတစ္မ်ဳိးနဲ႔ တြဲဖက္ေပးခ်င္ပါတယ္။

My Honey
လိေမၼာ္ရည္          - ၄၅ မီလီ
Cranberry Juice   - ၄၅ မီလီ
ပ်ားရည္              - ၃၀ မီလီ
သံပရာရည္         - ၁၅ မီလီ
Grenadine Syrup   - ၁၀ မီလီ

Baked New Zealand Sea Mussel with Avocado Salsa

New Zealand Sea Mussel (ေယာက္သြား) - ၂၀၀ ဂရမ္(၅ ေကာင္)
Salsa(မကၠဆီကန္ေဆာ့ တစ္မ်ိဳး)    - ၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ           - ၂၀၀ ဂရမ္
င႐ုတ္ပြနီ              - ၂၀၀ ဂရမ္
င႐ုတ္ပြ၀ါ             - ၂၀၀ ဂရမ္
င႐ုတ္ပြစိမ္း          - ၂၀၀ ဂရမ္
နံနံပင္                  - ၁၀၀ ဂရမ္
သံလြင္ဆီ             - ၄၀၀ ဂရမ္
၀ိုင္နီ                    - ၂၀၀ ဂရမ္    
င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ အမဲ    - ၁၀ ဂရမ္
Thai Red Salt-Small     - ၅ ဂရမ္
Tabasco Sauce           - ၁၀၀ ဂရမ္
ဇီယာမႈန္႔              - ၅၀ ဂရမ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး         - (၁)လံုး
ေထာပတ္သီး        - သင့္ေတာ္႐ံု
New Zealand Sea Mussel ကို အနည္းငယ္ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ေထာပတ္သီးကို Salsa နဲ႔ ေရာစပ္ၿပီး Salad ျပဳလုပ္ကာ ပံုပါအတိုင္းအလွဆင္ၿပီး Mexican Style ေပါ့ေပါ့ပါးပါးစားသံုးသူမ်ားအတြက္ ျပင္ဆင္ထားပါသည္။
ဒီဟင္းပြဲကေတာ့ Mojito အမ်ဳိးအစား NonAlcohol Cocktail နဲ႔ ပိုၿပီး လိုက္ဖက္အပ္စပ္မယ္လို႔ ထင္ရပါတယ္။

Virgin Mojito
သံပုရာသီး    - (၁)လံုး
သၾကားညိဳ    - ၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ပူစီနံရြက္      - ၃ ၊ ၄ ရြက္
Lime Juice    - ၁၅ မီလီ
Syrup          - ၁၅ မီလီ
Soda           - ၆၀  (On Top)

Chocolate Truffle in Thai Style with Coconut Ice Cream
သင့္ရဲ႕ စတိုင္က်က်နဲ႔ စံုေအာင္စားမယ့္ အစီအစဥ္ရဲ႕ေနာက္ဆံုး  အခ်ဳိပြဲကိုေတာ့ ခပ္အီအီခပ္စိမ့္စိမ့္ အရသာရွိတဲ့ ထိုင္းစတိုင္လ္ အခ်ဳိပြဲေလးနဲ႔ အဆံုးသတ္လိုက္ပါတယ္။ ထိုင္းစတိုင္လ္ဆိုတဲ့အတိုင္း အုန္းသီးအရသာ ကဲထားတဲ့ Chocolate Turffle ကိုတစ္လွည့္၊  အုန္းသီးေရခဲမုန္႔ကိုတစ္လွည့္ စားသံုးၾကည့္လိုက္ပါဦး။

Coconut Flake    - ၈၀ ဂရမ္
Egg White          - ၉၅ ဂရမ္
Sugar                - ၁၈ ဂရမ္
Cake Flour         - ၅ ဂရမ္
Salt                   - ၁ ဂရမ္
Rice Flour          - ၁၀၀ ဂရမ္
Water                - ၆၀ ဂရမ္
Colour               - ၅ ဂရမ္
Sugar               - ၈၀ ဂရမ္
                    
Egg York          - ၅ ဂရမ္
Sugar               - ၈၀ ဂရမ္    
Rice Flour         - ၅ ဂရမ္
Vanilla Essence  - ၂ ဂရမ္
Salt                   - ၂ ဂရမ္
                
Coconut Ice Cream    - ၁၅ ဂရမ္
Almond Flake            - ၅ ဂရမ္
Candle                      - ၅ ဂရမ္
Banana Leaves & Pandan Leaves - (၁)ရြက္