VIP ဟင္းလ်ာ

ဒီလေတာ့ ေတးသံရွင္ ခ်မ္းခ်မ္း ရဲ႕ VIP ျဖစ္တဲ့ သမီးေလး ျမမိုးဂဂၤါအတြက္ ဘယ္လို ဟင္းလ်ာေတြ ခ်က္သလဲဆိုတာကို စူးစမ္းခဲ့ပါတယ္

ခ်မ္းခ်မ္းရဲ႕ VIP ျဖစ္တဲ့ ျမမိုးဂဂၤါမွာ ဘယ္လိုအမူအက်င့္ေတြရွိလဲ…

ၾကာသာပေတးသမီး ဆိုေတာ့ ေခါင္းမာတယ္…
လူလည္း သိပ္မေၾကာက္တတ္ဘူး…
စကားလည္း တတ္တာ အရမ္းပဲ….
သမီးက ေက်ာင္းမွာဆို အေခ်ာဆံုးပဲတဲ့ သိလား ေမေမတဲ့… 
ဟယ္… ဟုတ္လား… သမီးကို ဘယ္သူက ေျပာတာလဲဆိုေတာ့...
သမီးဘာသာ ေျပာတာေလတဲ့။ အဲလို…

ျမမိုးဂဂၤါက ဘာေတြ ႀကိဳက္သလဲ…
သမီးက အေမလို သီခ်င္းလည္းမဆိုခ်င္ဘူး၊ အေဖလို ႐ုပ္ရွင္လည္းစိတ္မဝင္စားဘူး။ ကပဲ ကခ်င္တာတဲ့။ သီခ်င္းသံၾကားရင္ ေကြးေနေအာင္ ကတတ္တာ သူ႔အက်င့္။
အစားအေသာက္ဆိုရင္ သူက ထမင္းႀကိဳက္တယ္။ အသားထက္ ပုစြန္ နဲ႔ ငါးဖယ္ဆို ဘယ္ခ်ိန္ေကၽြးေကၽြးစားတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ဒီေန႔ ပုစြန္ နဲ႔ ပန္းင႐ုတ္ပြ ဟင္းရယ္၊ ငါးဖယ္လံုး ဟင္းခ်ဳိရယ္ သူ႔အတြက္ ခ်က္ေပးျဖစ္တယ္။

ပုစြန္ နဲ႔ ပန္းင႐ုတ္ပြ

ပုစြန္ကို ေသခ်ာစင္ေအာင္ကိုင္ၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ Dashi မႈန္႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။
ဟင္းအႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ေထာင္းထားပါ။
ပန္းင႐ုတ္ပြေတြ အေရာင္စံုထည့္ခ်င္ရင္ အဝါ၊ အစိမ္း၊ အနီ စံုေအာင္ ဝယ္ထားပါ။ အခုေတာ့ ခ်မ္းခ်မ္းက ခ်ဳိတဲ့ ပန္းင႐ုတ္ပြအဝါကို သံုးထားပါတယ္။
အရင္ဆံုး ဟင္းအႏွစ္ေတြကို ဆီသတ္ပါ။
နည္းနည္းေမႊးလာရင္ ပုစြန္ထည့္ပါ။
ၿပီးမွ ပန္းင႐ုတ္ပြ လွီးထားတာေလးေတြ ထည့္ပါ။
ပုစြန္က အပူေပးလိုက္တာနဲ႔ ေကြးသြားေတာ့ အက်က္ျမန္တဲ့ ဟင္းေပါ့။
ပန္းင႐ုတ္ပြ နည္းနည္းႏြမ္းတာနဲ႔ ျငဳတ္ေကာင္းေလးျဖဴးၿပီး မီးဖိုေပၚက ခ်လိုက္ပါ။ ခ်မ္းခ်မ္းက င႐ုတ္ေကာင္းႀကိဳက္ေတာ့ ခ်မ္းခ်မ္းခ်က္တဲ့ 
ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ င႐ုတ္ေကာင္းပါတယ္။
ပူပူေႏြးေႏြး နဲ႔ ေမႊးေနတဲ့ ပုစြန္နဲ႔ ပန္းင႐ုတ္ပြ ဟင္းေလးရပါၿပီ။

ငါးဖယ္လံုး ဟင္းခ်ဳိ

ငါးဖယ္ကိုလည္း သူႀကိဳက္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ မုန္႔ညႇင္းထုတ္ေလးခပ္ၿပီး ဟင္းခ်ဳိေလး ခ်က္ထားတယ္။
ခ်က္နည္းက အရမ္းလြယ္တယ္။
ပထမဆံုး အိုးထဲေရထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္ တည္ပါ။
ငါးဖယ္ကို ကိုယ္ႀကိဳက္သလို အရသာထည့္ၿပီး အလံုးေလးေတြ လံုးထားပါ။
ေရဆူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္း ေထာင္းထားတားကို ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ငါးဖယ္ထည့္ၿပီး အိုးကို ခဏျပန္ဖံုးထားပါ။
ငါးဖယ္ထဲက အခ်ဳိရည္ထြက္လာေလာက္ၿပီဆိုရင္ လွီးထားတဲ့ မုန္႔ညႇင္းထုတ္ေလးေတြကို ထည့္ပါ။ 
ျမည္းၾကည့္လို႔ အရသာအေနေတာ္ပဲဆို င႐ုတ္ေကာင္းေလးခပ္ပါ။
လြယ္ကူၿပီး အရသာရွိတဲ့ ငါးဖယ္လံုးဟင္းခ်ဳိ ရပါၿပီ။