VIP ဟင္းလ်ာ

ပုစြန္ထုပ္ဆီျပန္ ႏွင့္ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္

ကၽြန္ေတာ္ အကၽြမ္းက်င္ဆံုး ရွားရွားပါးပါး  ခ်က္တတ္တဲ့ ဟင္းလ်ာေလးကို ကၽြန္ေတာ္ တစ္ခါ တေလ အလုပ္အားတဲ့ေန႔ေတြမွာ အိမ္မွာ ခ်က္ေကၽြးေလ့ရွိပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ကၽြန္ေတာ္က ခ်စ္ဇနီးအတြက္ VIP ဟင္းလ်ာအေနနဲ႔ ခ်က္ေကၽြးခ်င္ ပါတယ္ဆိုတဲ့ ဒါ႐ိုက္တာ ညိဳမင္းလြင္ရဲ႕ ပုစြန္ထုပ္ ဆီျပန္ႏွင့္ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္။


ပုစြန္ထုပ္ဆီျပန္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ပုစြန္ထုပ္ (အေကာင္ႀကီးႀကီးေလး)
- ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ
- ဟင္းခ်က္မႈန္႔ (အေရာင္တင္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔)
- နႏြင္း၊ ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
ပုစြန္ထုပ္ကို ေခါင္းဖယ္ ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ခဏထားထားရပါမယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ အျဖဴ၊ ဟင္းခ်က္မႈန္႔တို႔ကို ေရာၿပီး ေက်ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ဆီပူလာရင္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီ၊ အျဖဴ ေထာင္းထားတာကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးရပါမယ္။
ဆီသတ္လုိ႔ၿပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ထုပ္ကိုထည့္ကာ အသားမႈန္႔၊ ဆား၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႔ ထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ေလာက္အၾကာ ပုစြန္ေလးေကြးတာႏွင့္ ရပါၿပီ။


ေျပာင္းဖူးေၾကာ္

ပါဝင္ပစၥည္း
- ေျပာင္းဖူး (အေစ့ေလးေတြ ေႁခြၿပီးသား)
- ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ ဆီ
- ၾကက္သြန္နီ (ပါးပါးလွီးထားရန္)

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
ဆီကိုဆူေအာင္တည္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာထည့္ကာ ေျပာင္းဖူးထည့္၊ ဆား၊ အသားမႈန္႔ထည့္ ေရအေနေတာ္ ထည့္ၿပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ နာရီဝက္ခန္႔ ခ်က္ေပးရ ပါမယ္။ ေရခန္းၿပီး ေျပာင္းဖူးေလး ေစေစးေလးျဖစ္ ရင္ ရပါၿပီ။


Nyo Min Lwin
Photo & Retouch - Ko Naing (Escape Studio)