မလြတ္တမ္း ျမည္းစမ္းၾကည့္ရမည့္ ကမၻာေက်ာ္ ထိပ္တန္းအရသာမ်ား

ကမၻာတစ္လႊားမွာ ထင္ရွားေက်ာ္ၾကားလွတဲ့ ထိပ္တန္းရသာစားဖြယ္မ်ားစြာရွိေနပါတယ္။ အဲဒီထဲကမွ ျမန္မာတို႔ အႀကိဳက္ေတြ႔မယ့္ အရသာေတြကို ထုတ္ႏုတ္ေရြးခ်ယ္ေဖာ္ျပျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

တစ္နည္းအားျဖင့္ ႏိုင္ငံတကာ ႐ိုးရာ စားေသာက္ဆိုင္ေတြကို သြားေရာက္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ျပည္ပခရီးေရာက္ရွိေန ခ်ိန္မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ မလြတ္တမ္းျမည္းစမ္းၾကည့္ရမယ့္ ေပၚျပဴလာစားစရာေတြပါ။ ေလ့လာအကဲခတ္ ၾကည့္ပါဦးေနာ္။

ဗီယက္နမ္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္

ဗီယက္နမ္ေရာက္ခဲ့ရင္ မစားမျဖစ္စားၾကည့္ဖို႔ အညႊန္းေပးလိုက္ခ်င္တာကေတာ့ Fuh လို႔ အမည္ရတဲ့ ဗီယက္နမ္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သား သို႔မဟုတ္ အမဲသားကို အသံုးျပဳေလ့ရွိၿပီး လတ္ဆတ္တဲ့ဆန္ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ေဆးဖက္၀င္အပင္ အနည္းငယ္ ထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ဖူဟာ ထူးျခားတဲ့ အနံ႔အရသာနဲ႔ ခြန္အားကိုေပးစြမ္းႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သင္ဟာဗီယက္ နမ္ေရာက္ ဧည့္သည္တစ္ေယာက္ျဖစ္ခဲ့မယ္ဆိုရင္ သြားရင္းလာရင္း ေမးျမန္းလိုက္႐ံုနဲ႔ အရသာေကာင္း ေကာင္းဆိုင္ေလးေတြဆီကို ေရာက္ရွိႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

မက္စမန္ဟင္းလ်ာ

အေထြအထူး မိတ္ဆက္ေနစရာ မလိုေတာ့ေအာင္ ေပၚျပဴလာျဖစ္လွတဲ့ ထိုင္းအစားအစာေတြထဲက ဟင္းလ်ာ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။ Massman ဟင္းလ်ာ သို႔မဟုတ္ ဟင္းလ်ာမ်ားရဲ႕ ဘုရင္လို႔ေတာင္ တင္စားထားၾကပါတယ္။ ၾကက္ ဆင္သား၊ ၾကက္သား၊ အမဲသား၊ ဘဲသား စသျဖင့္ ႏွစ္သက္ရာ အသံုးျပဳႏိုင္ၿပီး အုန္းႏို႔၊ အားလူးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ (သို႔) သီဟိုဠ္ေစ့၊ ေလညင္း၊ ဖာလာ၊ သစ္ၾကံပိုး၊ င႐ုတ္သီးအစရွိတဲ့ ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ားစြာ အစပ္အဟပ္တည့္တည့္ ေပါင္းစပ္ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ မက္စမန္ဟင္းလ်ာဟာ အရသာေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ထမင္းၿမိန္ေစမွာ အေသအခ်ာပဲ ျဖစ္ပါ တယ္။

နီယာပိုလစ္တန္ပီဇာ

အီတလီ႐ိုးရာအစားအစာျဖစ္တဲ့ ပီဇာေတြထဲက အ႐ိုးရွင္းဆံုးနဲ႔ အေကာင္းဆံုးေသာ ပီဇာရယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ အရသာဆန္းသစ္တီထြင္ မႈမ်ားစြာနဲ႔ အမ်ဳိးမ်ဳိးေသာ ပီဇာေတြထဲမွာ Neapolitan pizza ရဲ႕ ထူးျခားခ်က္ကေတာ့ ႐ိုးရာ မပ်က္စီမံဖန္တီးရျခင္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဂ်ဳံမႈန္႔အေကာင္းစား၊ ပင္လယ္ဆား၊ သံလြင္ဆီ၊ ပင္စိမ္း၊ လတ္ဆတ္တဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္ သီးမ်ားနဲ႔ လက္လုပ္မုန္႔ညက္ အစရွိတာေတြကို အသံုးျပဳၿပီး မီးေသြးမီးနဲ႔ ျပဳလုပ္တယ္လို႔ သိရွိရပါတယ္။  ဒိန္ခဲေတာင္ ပါ၀င္မႈမရွိေအာင္ ႐ိုးစင္းလွတဲ့ နီယာပိုလစ္တန္ပီဇာရဲ႕အရသာဟာ ျမည္းစမ္းၾကည့္ခ်င္စရာ ဆြဲေဆာင္မႈတစ္ခုျဖစ္လို႔ ေနပါတယ္။

လာဇာ့ညာ

အနီးစပ္ဆံုး လာဇာ့ညာလို႔ အသံထြက္ ထားတဲ့ Lasagna ကေတာ့ ပီဇာၿပီးရင္ ဒုတိယ အေက်ာ္ၾကားဆံုးျဖစ္တဲ့ အီတလီအစားအစာလို႔ ဆိုပါတယ္။ ပံုစံအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ အသံုးျပဳေလ့ရွိတဲ့ pasta ကို ဒီေနရာမွာ အလႊာအထပ္ထပ္ ဖန္တီး ထားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္၊ ဒိန္ခဲနဲ႔ အသား ႏုပ္ႏုပ္စင္းေတြ ထည့္သြင္းထားတဲ့ Lasagna ဟာ ကေလးလူႀကီးမေရြး ႀကိဳက္ႏွစ္ သက္လြန္းလို႔ နာမည္ေက်ာ္လွတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴေထာပတ္ကဏန္းဟင္း

ဒီဟင္းလ်ာကေတာ့ တ႐ုတ္အစားအစာ၊ ဥေရာပအစားအစာနဲ႔ ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ လိႈင္လိႈင္သံုးတဲ့ အိႏၵိယ႐ိုးရာဟင္းလ်ာမ်ားကို အေျခခံထားျခင္းမရွိတဲ့ အိႏၵိယဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးပါ။ Butter garlic crab ဟာ မလိုင္ ေထာပတ္ ေကာင္းေကာင္းႂကြယ္၀တဲ့ နယ္ေျမရဲ႕ ထူျခားအရသာ တီထြင္မႈတစ္ခုလို႔ဆိုႏိုင္မွာပါ။ သူရဲ႕နာမည္အတိုင္းပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ေထာပတ္ကို ေဆာ့စ္အျဖစ္ ဖန္တီးၿပီး လတ္ဆတ္တဲ့ ကဏန္းခ်က္နဲ႔ တြဲဖက္လို႔ ႐ိုး႐ိုးရွင္းရွင္း အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ၾကတာပဲျဖစ္ပါတယ္။

တက္ခ္ဆက္စ္ ၀က္သားကင္

Texas ရဲ႕မိုးေကာင္းကင္လိုပဲ အဆံုးမရွိေရြးခ်ယ္စရာေတြမ်ားျပားလွတဲ့ Texas ၀က္သားကင္ဟာ ၀က္သားႏွစ္ သက္သူ ဧည့္သည္ေတြအတြက္ မျဖစ္မေန ျမည္းစမ္းၾကည့္ရမယ့္ အရသာတစ္ခုပါ။ င႐ုတ္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္ သြန္နီ၊ င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႔ ေဆးဖက္၀င္အပင္ေတြ ပါ၀င္ထည့္သြင္းၿပီး စီမံထားတဲ့ ၀က္သားကင္ဟာ တက္ခ္ဆက္စ္က အကင္စားဖိုမွဴးေတြရဲ႕ ၿပီးျပည့္စံုတဲ့ လက္ရာတစ္ခုပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပင္လယ္စာ ေပယလာ

ဆန္နဲ႔ ပင္လယ္စာအစံု ေရာႁပြမ္းခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ စပိန္အစားအစာ ေပယလာဟာလည္း လက္လႊတ္မခံသင့္တဲ့ ကမၻာေက်ာ္အရသာ တစ္ခုပါ။ ဆန္၊ ဆီ၊ ဆား၊ ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ားနဲ႔ ကဏန္း၊ ပုစြန္၊  ကင္းမြန္၊ ေယာက္သြားမက်န္ ပင္လယ္စာစံုစံုထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ေပယလာဟာ ေမြးရနံ႔ေလးရ႐ံုနဲ႔တင္ ဆြဲေဆာင္မႈအားႀကီးလြန္းလို႔ စားခ်င္ စိတ္ေတြ တဖြားဖြားျဖစ္ေပၚေစလိမ့္မယ္လို႔ အဆိုျပဳလုိက္ခ်င္ပါတယ္။