ဒီဇင္ဘာဟင္းလ်ာ

    ဒီဇင္ဘာအတြက္ ဟင္းလ်ာကိုေတာ့ ရာသီစာသီးႏွံေလးေတြ ထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ထားပါတယ္။
    လိေမၼာ္သီးေဆာ့စ္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့ ဘဲသားဟင္း၊ ပုစြန္တုပ္နဲ႔  သစ္သီးစံုမ႐ိုးနိစ္၊ ၾကက္သားနဲ႔ ခရမ္းကေဆာ့သီး၊ ခရမ္းႂကြပ္သီး၊ ပင္စိမ္းအစရွိတဲ့ အသီးအရြက္ေတြ ေရာေႏွာခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ထိုင္းစတိုင္လ္အစိမ္းေရာင္ဟင္း၊ ေငြနားမိႈအႂကြပ္
ေၾကာ္ဟင္းလ်ာေတြကို ရန္ကုန္ၿမိဳ႕၊ အလံုလမ္းက လႊတ္ေတာ္အနီးမွာ ဖြင့္လွစ္ထားတဲ့ Jasper House စားေသာက္ဆိုင္က ေရြးခ်ယ္လာခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။


 
မိႈတစ္ေနလွန္းေၾကာ္
    မိႈတစ္ေနလွန္းေၾကာ္လို႔ Jasper House ကအမည္ေပးထားတဲ့ ထိုင္းစတိုင္လ္ မိႈအႂကြပ္ေၾကာ္ပြဲေလးကို ပထမဆံုးတင္ဆက္ခ်င္ပါတယ္။ တစ္ေနလွန္းေၾကာ္လို႔တင္စားထားေပမဲ့ ေနလွန္းထားတာမဟုတ္ဘဲ ႂကြပ္ေနေအာင္သာ ေၾကာ္ထားတဲ့ Deep Fried Mushroom ပြဲေလး ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ေငြနားမိႈ              - ၁၅ က်ပ္သား
ႏွမ္း                   - ဟင္းခပ္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
တန္ပူရာမႈန္႔         - သင့္႐ံု (ခပ္ဖြဖြနယ္ရန္)
ဟင္းခပ္မႈန္႔          - သင့္႐ံု
သၾကား              - သင့္႐ံု
ႏွမ္းဆီ                - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္           - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္နည္း

    မိႈကို အမွ်င္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးၿပီး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။
    ေရမက်န္ေအာင္ ညႇစ္ထုတ္ၿပီး ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္နယ္ကာ တန္ပူရာမႈန္႔နဲ႔ ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ပါတယ္။
    အဲဒီေနာက္ဆီပူမွာ ႂကြပ္ရြလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးၿပီး ဆယ္ယူဆီစစ္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

 

ဘဲသားလိေမၼာ္ေဆာ့စ္
    လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ လိေမၼာ္သီးကို အရည္ညႇစ္ၿပီး ေဆာ့စ္ခ်က္ကာ ဘဲသားေၾကာ္နဲ႔ တြဲဖက္ထားတဲ့  ဘဲသားလိေမၼာ္ေဆာ့စ္ ေမႊးေမႊးေလး Fried Duck with Orange Sauce ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ဘဲရင္အုပ္           - ၁ ျခမ္း
ၾကက္ဥ               - ၁ လံုး
တန္ပူရာမႈန္႔         - သင့္႐ံု
လိေမၼာ္သီး           - စိတ္ႀကိဳက္
ေကာ္ရည္            - သင့္႐ံု
ဟင္းခပ္မႈန္႔          - သင့္႐ံု
ဆား၊ သၾကား      - သင့္႐ံု

ျပင္ဆင္နည္း
    ဘဲသားရင္အုပ္တစ္ျခမ္းကို အရသာမ်ားနယ္ၿပီး ႏူးေအာင္ေပါင္းေပးပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ၾကက္ဥနယ္ကာ ဂ်ဳံမႈန္႔ကပ္ေၾကာ္ေပးၿပီး အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ား လွီးျဖတ္ကာ လိေမၼာ္ေဆာ့စ္ဆမ္းၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ၿပီ ျဖစ္ပါတယ္။

 

ပုစြန္သီးစံုမ႐ိုးနိစ္
    အရြယ္အလတ္စား ပုစြန္တုပ္ေလးေတြကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ နာနတ္သီး၊ သေဘၤာသီး၊ ဖရဲသီး၊ ပန္းသီး၊ မ႐ိုးနိစ္တို႔နဲ႔ ျပင္ဆင္ထားတဲ့ Prawn & Mixed Fruit Salad ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ပုစြန္                  - ၆ ေကာင္
နာနတ္သီး           - ၅ တံုး
သေဘာၤသီး         - ၅ တံုး
ဖရဲသီး                - ၅ တံုး
ပန္းသီး               - ၅ တံုး
မ႐ိုးနိစ္               - စိတ္ႀကိဳက္

ျပင္ဆင္နည္း
    ပထမဆံုး ပုစြန္မ်ားကိုအခြံခၽြတ္ ေက်ာခြဲသန္႔စင္ၿပီး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ ပုစြန္က်က္တဲ့အခါ သစ္သီးမ်ားကို အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားလွီးၿပီး မ႐ိုးနိစ္နဲ႔ ေရာနယ္လိုက္႐ံုပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ပုစြန္သီးစံုမ႐ိုးနိစ္ပြဲေလးကို ပိုၿပီး လွလွပပေလးျဖစ္ေအာင္ ျပင္ဆင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ သစ္သီးစိတ္ေလးမ်ားကို စိတ္ႀကိဳက္ပံုေဖာ္ၿပီး ၀န္းရံလိုက္မယ္ဆို ျပည့္စံုႏိုင္ပါၿပီ။

 

အစိမ္းေရာင္ဟင္းလ်ာ
     ထိုင္းစတိုင္လ္ Green Curry ျဖစ္ပါတယ္။ Green Curry ကို ready-made ရရွိႏိုင္ၿပီး ၾကက္သား(သို႔)၀က္သားကို အသံုးျပဳခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ၾကက္သား           - ၁၅၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီး)
ခရမ္းကေဆာ့သီး  - ၁၀လံုးခန္႔
ခရမ္းႂကြပ္သီး       - ၅ လံုးခန္႔ (ေလးစိတ္စိတ္)
ေရွာက္ရြက္          - အနည္းငယ္
ကခ်ဳိင္း               - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလီွး)
ထိုင္းပင္စိမ္း         - အနည္းငယ္(အရြက္ေႁခြထည့္)
င႐ုတ္ပြအနီသီး     - အနည္းငယ္ (အမွ်င္ရွည္ေလးမ်ားလွီး)
ငံျပာရည္             - သင့္႐ံု
ဟင္းခပ္မႈန္႔          - သင့္႐ံု
Green Curry      - သင့္႐ံု
ဆီ                     - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
အုန္းႏို႔ရည္          - ပန္းကန္လံုးေလး တစ္လံုး

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
    ပထမဆံုး အပူေပးထားတဲ့ အိုးတစ္လံုးမွာဆီထည့္ၿပီး Green Curry ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သားမ်ားကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ခ်က္ေပးပါတယ္။ ဆီျပန္လာတဲ့အခါ အသီးအရြက္မ်ားအားလံုးထည့္လိုက္ၿပီး အုန္းႏို႔ရည္ ထည့္ခ်က္ပါတယ္။ ဟင္းအိုးဆူလာတဲ့အခါ အရသာမ်ားထည့္ခတ္ၿပီး စိတ္ႀကိဳက္အရသာျဖစ္ၿပီဆိုရင္ မီးဖိုကခ်လို႔ ခူးခပ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။