အားရပါးရ အ၀စားမယ္... ကိုရီးယားစားဖြယ္

    ၂၀၁၅ ဇန္န၀ါရီ ေရာက္လာၿပီ ဆိုေတာ့ People ပရိသတ္မ်ား အားလံုးကို မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါလို႔ ႏႈတ္ခြန္း ဆက္သရင္း Eating in Style ရဲ႕ ထံုးစံအတိုင္း အားရပါးရ စားခ်င္စဖြယ္ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ အနံ႔အရသာ အျပင္အဆင္နဲ႔ ကိုရီးယားစားဖြယ္ရာေတြကို တည္ခင္းဧည့္ခံဖို႔ ျပင္ဆင္လာခဲ့ပါတယ္။
    ကိုရီးယားအရသာ စစ္စစ္အတိုင္း ရရွိခံစားႏိုင္ဖို႔အတြက္ ကိုရီးယားက တိုက္႐ိုက္ပို႔ေဆာင္ေပးတဲ့ စားေသာက္ကုန္ေတြနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ေရာင္း ခ်ေပး ေနတဲ့ Yoogane Chicken Galbi Restaurant (G-08, ပုလဲကြန္ဒို C ၊ ကမၻာေအးဘုရားလမ္း နဲ႔ ဆရာ စံလမ္းေထာင့္၊ ဗဟန္းၿမိဳ႕နယ္) ကေန ေရြးခ်ယ္လာခဲ့တာပါ။
    အားပါးတရ သံုးေဆာင္ၾကည့္လိုက္ပါဦး ေနာ္…။

Yoogane ၾကက္သားဂါးလ္ဘိ
    ႏူးညံ့တဲ့ ၾကက္သားနဲ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြပါ၀င္ၿပီး  ယိုဂါနဲစားေသာက္ဆိုင္ရဲ႕ ကိုရီးယားကတိုက္႐ိုက္ပို႔ေဆာင္လာတဲ့ င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္နဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

ၾကက္သား (အသားသီးသန္႔)    - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္အႀကီး             - ၅၀ ဂရမ္
ေဂၚဖီ                                 - ၁၀၀ ဂရမ္
အာလူး                               - အနည္းငယ္
ဆန္ကိတ္ (ဆန္မုန္႔ႏွစ္ေခ်ာင္း)   - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္                    - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ ဇြန္းစာ

ခ်က္ျပတ္နည္း
    အသားခ်ည္းသီးသန္႔ အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးထားတဲ့ ၾကက္သား၊ ေဂၚဖီ၊ အာလူးနဲ႔ ဆန္မုန္႔ႏွစ္ေခ်ာင္းေလးေတြ အားလံုးကို ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲေရာထည့္ၿပီး ၾကက္သားဂါးလ္ဘိအတြက္ သီးသန္႔ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ကိုရီးယားင႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ နဲ႔ ေရာ ေမႊခ်က္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

သီးရြက္စံုေခါက္ဆြဲေအး
    နန္ေျမာင္ေခါက္ဆြဲကို အသီးအရြက္ တခ်ဳိ႕နဲ႔ေရာေႏွာၿပီး ကိုရီးယားေဆာ့စ္ျဖစ္တဲ့ ဘီဘင္ေဆာ့စ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေဆာ့စ္တို႔နဲ႔ တြဲစပ္ထားတဲ့ အရသာကို ခံစားၾကည့္ႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
Nangmyeon ေခါက္ဆြဲ    - ၂၀၀ ဂရမ္
ေဂၚဖီ                           - ၄၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီး)
ေဂၚဖီအနီ                      - ၄၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီး)
သစ္ေတာ္သီး                 - ၆၀ ဂရမ္ ( အေခ်ာင္း ေလးမ်ားလွီး)
မုန္လာဥနီ                    - ၃၀ ဂရမ္ (အေခ်ာင္း ေလးမ်ားလွီး)
သခြားသီး                     - ၃၀ ဂရမ္ (အေခ်ာင္း ေလးမ်ားလွီး)
ဆလပ္ရြက္                   - ၂၀ ဂရမ္ ( မထူမပါးလွီး)
မုန္ညင္းျဖဴ                   - ၁၀ ဂရမ္ (မထူမပါးလွီး)
အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီး နန္ေျမာင္မုန္လာဥျဖဴ - ၈၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴေဆာ့စ္       - ၅၀ ဂရမ္
Bibim ေဆာ့စ္             - ၁၂၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥျပဳတ္               - ၁ လံုး
ကဏန္းသားေခ်ာင္း     - ၈၀ ဂရမ္
ႏွမ္းေစ့                      - အနည္းငယ္
ရွာလကာရည္              - သင့္႐ံု

ျပဳလုပ္နည္း
    ဒီေခါက္ဆြဲပြဲေလးမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြမ်ား ေပမဲ့ ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့ ေခါက္ဆြဲကို ျပဳတ္၊ ေရ ေအးေအးနဲ႔ျပန္ေဆး ဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးတဲ့အခါ အသီးအရြက္ေတြ၊ ready-made ေဆာ့စ္ေတြနဲ႔ ေရာသမေမႊကာ သံုးေဆာင္႐ံုပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

နန္းတြင္းေတာ့ပိုကီ
    ဆန္ကိတ္လို႔ေခၚၾကတဲ့ ဆန္မုန္႔ႏွစ္ေခ်ာင္း အိအိေလးေတြကို ဘူးလ္ဂိုဂိေဆာ့စ္လို႔ေခၚတဲ့ ကိုရီးယားေဆာ့စ္နဲ႔ ၾကက္သားကိုအသံုးျပဳၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
ဆန္ကိတ္            - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သား           - ၁၈၀ ဂရမ္
ဘူးလ္ဂိုဂိေဆာ့စ္    - ၅၀ ဂရမ္
King Oyster မိႈ    - ၁၅ ဂရမ္
မုန္လာဥနီ           - ၁၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္     - ၁၅ ဂရမ္
ေရ                    - ၂၀ ဂရမ္
ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ႏွမ္းေစ့    - အနည္းငယ္စီ
ႏွမ္းဆီေမႊး          - သင့္႐ံု

ျပဳလုပ္နည္း
    ပထမဆံုး ဆန္ကိတ္ကို ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ယူေရစစ္ထားပါတယ္။ ဆီပူမွာ ၾကက္သားကိုအရင္ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး အသီးအရြက္အားလံုးထည့္ေၾကာ္ပါ တယ္။ အဲဒီေနာက္မွာ ဘူးလ္ဂိုဂိေဆာ့စ္ထည့္ပါ တယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာ ဆန္ကိတ္ေတြကို ထည့္ေမႊၿပီး ႏွမ္းဆီေမႊးနဲ႔ ႏွမ္းေစ့ျဖဴးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ၾကက္သားဂါးလ္ဘိ ထမင္းေၾကာ္
    ၾကက္သားဂါးလ္ဘိနဲ႔ Mozzarella Cheese တို႔ ပါ၀င္တဲ့ Yoogane ဆိုင္ရဲ႕ Main Menu ထမင္းေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
ၾကက္သားဂါးလ္ဘိ                - ၁၅၀ ဂရမ္
ထမင္း                                - ၂၅၀ ဂရမ္
မိုဇြဲလားခ်ိစ္                          - ၈၀ ဂရမ္
ကိုရီးယားထမင္းေၾကာ္အႏွစ္    - ၂၀ ဂရမ္
ကိုရီးယားထမင္းေၾကာ္ေဆာ့စ္   - ၅ ဂရမ္
ကင္မ္ခ်ီ (ႏုပ္ႏုပ္စင္း)             - ၃၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္အႀကီးႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ - ၅၀ ဂရမ္
ဆန္ကိတ္၊ ႏွမ္းေစ့              - အနည္းငယ္စီ

ျပဳလုပ္နည္း
    ပထမဆံုး ၾကက္သားဂါးလ္ဘိ၊ ၾကက္သြန္နဲ႔ ဆန္ကိတ္ေတြကိုေရာေၾကာ္ၿပီး ထမင္းနဲ႔ က်န္တဲ့ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ထည့္ေမႊကာေနာက္ဆံုး မွ ခ်ိစ္ကိုထည့္ေမႊေၾကာ္ေပးထားတာျဖစ္ပါတယ္။
    ဒီထမင္းေၾကာ္ပြဲ ဟာ ခ်ိစ္ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အျမင္အားျဖင့္ေရာ အနံ႔အရသာအားျဖင့္ပါတစ္မူထူးျခားမႈရွိေနပါတယ္။ ခ်ိစ္အရသာမႀကိဳက္တဲ့ ပရိသတ္ေတြအတြက္လည္း  ၾကက္သားဂါးလ္ဘိ ထမင္းေၾကာ္ကို  သီးသန္႔သံုးေဆာင္ႏိုင္ မွာ ျဖစ္ပါ ေၾကာင္း….။