ေပါ့ေပါ့ပါးပါး ညေနခင္း စားဖြယ္မ်ား

Photo- LMN

    အလုပ္ၿပီးခ်ိန္ ညေနခင္းေတြမွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ စားဖုိ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ မိသားစုနဲ႔ စားဖုိ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ သင့္ေတာ္တဲ့ ပတ္၀န္းက်င္၊ ခံတြင္းၿမိန္ေစမယ့္ ဟင္းလ်ာေလးေတြကို တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပုစြန္ပုလဲပန္း

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပုဇြန္                         - ၆ေကာင္ (၁၂ က်ပ္သား)

ၾကက္ဥ                     - ၂ လံုး

သီဟိုဠ္ေစ့                 - ၄ က်ပ္သား

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ပုစြန္ကို ေက်ာ႐ိုးခြဲသန္႔စင္ၿပီး ဆီေမႊး၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ အရသာမႈန္႔၊ ၾကက္ဥအႏွစ္၊ Custard Powder တို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
    သီဟိုဠ္ေစ့ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ၾကက္ဥအႏွစ္၊ Custard Powder တို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
    သီဟိုဠ္ေစ့မ်ားကို ပုစြန္ေပၚလွပစြာ ကပ္ၿပီးမီးေအးေအးႏွင့္ေၾကာ္ၿပီး အနီေရာင္သမ္းလာရင္ေတာ့ ပုစြန္ပုလဲပန္းလို႔ လွလွပပ အမည္ေပးထားတဲ့ စားဖြယ္ကို ရရွိပါၿပီ။

 

ငါးသေဘၤာ

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ကကတစ္                  - ၅၀ က်ပ္သား (တစ္ေကာင္)

ဥနီ                           - ၃ က်ပ္သား

မိႈ                              - ၂ က်ပ္သား

ေရႊပဲသီး                    - ၃ က်ပ္သား

ပန္းေဂၚဖီ                  - ၃ က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ               - ၂ က်ပ္သား

ပင္လယ္စာ               - ၇ က်ပ္သား

ခ႐ုဆီ                       - အနည္းငယ္

င႐ုတ္ေကာင္းမုန္႔       - အနည္းငယ္

ဆီေမႊး                      - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ေက်ာ႐ိုးထုတ္ထားတဲ့ ကကတစ္ငါးကို ဆီေမႊး၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ေကာ္မႈန္႔ တို႔ျဖင့္ နယ္ပါ။
    သေဘာၤ၀မ္းဗိုက္ပံုစံမ်ဳိးရရွိရန္ ငါးေၾကာ္စဥ္ဟင္းခ်ဳိေသာက္ ေႂကြပန္းကန္လံုးကို ငါးဗိုက္ထဲထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
    ပုစြန္ ၊ ျပည္ႀကီးငါး၊ ငါးရွဥ့္ စသည့္ ပင္လယ္စာမ်ားကို အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
    ေရႊပဲသီး၊ မိႈ၊ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီမ်ားကို အေနေတာ္လွီးၿပီး ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
    ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတို႔ကို ဆီသတ္ၿပီး ပင္လယ္စာမ်ားႏွင့္ ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာ အသီးအရြက္မ်ားကို ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။
    ၿပီးလွ်င္ သေဘၤာပံုစံ ေၾကာ္ထားေသာ ငါး၀မ္းဗိုက္ထဲ ပင္လယ္စာႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္မ်ားေလာင္းခ်ၿပီး ႏွစ္သက္သလို အလွဆင္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

 

ဂ်ဴးဖူးေက်ာ္

 

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဂ်ဴးဖူး                        - ၁ စီး

ၾကက္ဥ                     - ၂ လံုး

င႐ုတ္ေကာင္းမုန္႔       - အနည္းငယ္

ဆီေမႊး                      - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ဂ်ဴးဖူးကို အရြယ္အစား အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
    ေၾကညက္ေအာင္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို ဆီပူပူေတြ ေမႊေၾကာ္ထားပါ။
    ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ထဲသို႔ လွီးျဖတ္ထားေသာ ဂ်ဴးဖူးမ်ားကို ထည့္ၿပီး အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔ သင့္ေတာ္သလိုထည့္ၿပီး  င႐ုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ ျဖဴးၿပီးရင္ေတာ့ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္ကို ရရွိပါၿပီ။

 

ဂံုးေယာင္းမသုပ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဂံုးေယာင္းမ               - ၂၀ က်ပ္သား

ၾကက္သြန္နီ               - ၃ က်ပ္သား

ဥနီ                           - ၃ က်ပ္သား

င႐ုတ္သီးစိမ္း             - ၁၀ က်ပ္သား

သံပရာသီး                 - ၁ လံုး

စပါးလင္                   - ၂ ပင္

ပူစီနံ                         - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    အခြံထုတ္ၿပီး ဂံုးေယာင္းမမ်ားကို ေရေႏြးေဖ်ာပါ။
    ၾကက္သြန္နီ ၊ စပါးလင္၊ မုန္လာဥနီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ။
    ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ဂံုးေယာင္းမမ်ားနဲ႔ လွီးထားေသာ အသီးအရြက္မ်ားကို ေရာနယ္ၿပီး စားခါနီးတြင္ သံပရာသီးညႇစ္ၿပီးရင္ေတာ့ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ ရနံ႔နဲ႔ ခ်ဥ္စပ္စပ္အရသာရွိတဲ့ ဂံုးေယာင္းမသုပ္ကို ရရွိပါၿပီ။
    လွပသပ္ရပ္တဲ့ ဆိုင္အျပင္အဆင္နဲ႔ သြား လာရလြယ္ကူတဲ့ လႈိင္ၿမိဳ႕နယ္၊ ရန္ကုန္အင္းစိန္ လမ္းမႀကီးေပၚမွာ တည္ရွိတဲ့ Yangon Grill & Chill မွ ဟင္းပြဲမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။