Healthy Recipes

Photo- LMN

    ဇြန္လရဲ႕ Eating In Style က႑ အတြက္ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တဲ့ Healthy Recipes မ်ားကို တင္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ Healthy Recipes လို႔ ဆိုထားတာနဲ႔အညီ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို အေျခခံခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ဟင္းလ်ာမ်ား၊ Salad နဲ႔ တြဲဖက္ထားတဲ့ ဟင္းလ်ာမ်ား ပါ၀င္ပါတယ္။ ၿမိဳ႕မေက်ာင္းလမ္းေပၚမွာ တည္ရွိတဲ့  The Icon Bistro မွ ဟင္းပြဲမ်ားျဖစ္ပါတယ္။

 

Shrimps Cocktail Salad

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပုစြန္                              - ၁၀၀ ဂရမ္
Yogurtimayo Sauce        - ၂၀ ဂရမ္
Iconic Salad Dressing      - ၁၅ ဂရမ္
Romain Lettuce             - ၁၀ ဂရမ္
Ice Berg Lettuce            - ၅ ဂရမ္
Frisee Lettuce                - ၅ ဂရမ္
Radicchio Lettuce           - ၅ ဂရမ္
Loloroso Lettuce           - ၅ ဂရမ္
ႏွမ္း                               - ၂ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ပုစြန္အရြယ္ေတာ္ေလးမ်ားကို Yogurtimayo Sauce ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။ ဆလပ္ရြက္မ်ားကို ပါးပါးလွီးၿပီး Iconic Salad Dressing ကို အသံုးျပဳၿပီး Salad ျပဳလုပ္ထားပါ။ ပန္းကန္ထဲမွာ Crab Stick ၊ ဆလပ္ရြက္မ်ားနဲ႔ လွပေအာင္ျပင္ဆင္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Soft Shell Crab Salad

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

အခြံေပ်ာ့ကဏန္း                 - တစ္ေကာင္ (အရြယ္ေတာ္)
Potato Starch                   - ၁၅ ဂရမ္
ပဲငံျပာရည္ (အခ်ဳိ၊ အငံ)         - ၂၀ ဂရမ္
Romaine Lettuce               - ၅ ဂရမ္
Ice- Berg Lettuce              - ၁၀ ဂရမ္
Frisee Lettuce                   - ၅ ဂရမ္
Raddicho Lettuce              - ၅ ဂရမ္
Loloroso Lettuce              - ၅ ဂရမ္
Crab Stick                        - တစ္ေခ်ာင္း
Iconic Salad Dressing       - ၁၀ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ကဏန္းကို ပဲငံျပာရည္ အခ်ဳိ၊ အငန္၊ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ နယ္ၿပီး ႂကြပ္ရြလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။ ဆလပ္ရြက္မ်ဳိးစံုကို ပါးပါးနဲ႔အရြယ္ေတာ္ လီွးျဖတ္ၿပီး ကဏန္းနဲ႔ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ဆလပ္မ်ားအေပၚမွာ Iconic မွ သီးသန္႔ျပဳလုပ္ထား တဲ့ ေဆာ့စ္ကိုဆမ္းေပးပါတယ္။ ႂကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ထားတဲ့  ေခါက္ဆြဲအႂကြပ္ေၾကာ္မ်ားကို အေပၚက ျဖဴးၿပီးရင္ေတာ့ Soft Shell Crab Salad ကို ရရွိပါၿပီ။

Icon’s Chicken Salad

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ရင္ပံု                       - ၁ ျခမ္း
Panko Bread Crumbs     - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ                           - ၁ လံုး
Yogurti Avo Sauce         - ၂၀ ဂရမ္
Iconic Salad Dressing      - ၁၅ ဂရမ္
Ice Berg Lettuce            - ၁၀ ဂရမ္
Frisee Lettuce                - ၅ ဂရမ္
Romain Lettuce             - ၅ ဂရမ္
Radicchio Lettuce           - ၅ ဂရမ္
Loloroso Lettuce           - ၅ ဂရမ္
ဥနီ                                - ၅ ဂရမ္
ႏွမ္း                               - ၂ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ၾကက္ရင္ပံုကို Panko Bread Crumbs ကပ္ၿပီး ေရႊအိုေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္Yogurti Avo Sauce  ကို အေပၚမွႏွံ႔ေအာင္ ဆမ္းေပးပါ။ ဆလပ္ရြက္မ်ားကို ပါးပါးလွီးၿပီး Icon မွာ အထူးျပဳလုပ္ထားတဲ့ Iconic Salad Dressing ကို အသံုးျပဳကာ Salad ျပဳလုပ္ၿပီး တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Enchanted Duck

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဘဲသား                     - ၄၈၀ ဂရမ္ (၃၀ က်ပ္သား)
ဘ႐ိုကိုလီ                  - ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား                        - ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔             - ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
သၾကား                    - ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
စမုန္စပါး                  - ၁ ပြင့္
သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔     - ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔         - ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ဂ်င္း                         - ၂၀ ဂရမ္
ေရ                          - ၁ လီတာ
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္   - ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္     - ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ဘဲသားကို အေမႊးနံ႔သာမ်ား၊ ဆား၊ သၾကားမ်ားနဲ႔ ေရ တစ္လီတာထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္က်န္႐ံု ႏူးသြားေအာင္ျပဳတ္ပါ။ မိနစ္ (၈၀)ခန္႔ ၾကာႏိုင္ပါတယ္။ ၿပီးလွ်င္ဘဲသားကို ေရေႏြးေငြ႔နဲ႔ ေပါင္းေပးပါ။ ဘ႐ိုကိုလီမ်ားကို သင့္ေတာ္သလို လွီးျဖတ္ၿပီး ဆီသတ္ကာ ေရစပ္စပ္နဲ႔ ျပဳတ္ထားပါ။ ဆီသတ္ထားတဲ့ ဘ႐ိုကိုလီမ်ားအေပၚမွာ အေမႊးနံ႔သာမ်ားနဲ႔ ေပါင္းထားတဲ့ ဘဲသားကိုတင္ၿပီး က်န္ရွိတဲ့ ျပဳတ္ရည္ကို ဆမ္းေပးရပါမယ္။ Enchanted Duck လို႔ အမည္ေပးထားတဲ့အတိုင္း ေမႊးပ်ံ႕ၿပီး ႏူးညံ့တဲ့ ဘဲသားရဲ႕ အရသာကို ျမည္းစမ္းႏိုင္ပါၿပီ။

Eggpalnt  Clay Pat

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ခရမ္းသီး                   - ၃၀၀ ဂရမ္
ဘ႐ိုကုိလီ                  - ၄၀ ဂရမ္
ပန္းမံုလာ                  - ၄၀ ဂရမ္
ဥနီ                          - ၃၀ ဂရမ္
Baby Corn              - ၄ ဖူး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး              - ၁၂၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ               - ၁၂၀ ဂရမ္
င႐ုတ္ပြသီး (အစိမ္း)     - တစ္စိတ္ (၂၀ ဂရမ္)
ဆား                        - ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
သၾကား                    - ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔             - ၁/၂  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  (သက္သတ္လြတ္ စားသံုးသူ မဟုတ္လွ်င္)
ဆီတိုဖူး                    - စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ဆီ                           - ၄၀ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ခရမ္းသီးမ်ားကို အခြံခြာၿပီး အေျမႇာင္းလိုက္ လွီးပါ။ ၿပီးလွ်င္ တစ္လက္မအရြယ္ အတံုးေလးမ်ားတံုးကာ ဆီသတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ ဘ႐ိုကိုလီ၊ ပန္းမံုလာ၊ ဥနီ ၊ Baby Corn ၊ င႐ုတ္ပြမ်ားကို အေနေတာ္တံုးၿပီး မက်က္တက်က္ အေနအထားရေအာင္ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္အားလံုး ေရာထည့္ၿပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ အရသာအတြက္ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔ (သက္သတ္လြတ္ စားသံုးသူ မဟုတ္လွ်င္) မ်ားထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ဆီတိုဖူးထည့္ၿပီးရင္ေတာ့  ထူးျခားတဲ့ အရသာရွိၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ ဟင္းလ်ာကို ရရွိပါၿပီ။

Japanese Curry Rice

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သား                 - ၁၆၀ ဂရမ္
ဥနီ                          - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ               - ၁၀၀ ဂရမ္
Japanese Curry        - ၂၀ ဂရမ္
သၾကား                    - ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ဆား                        - ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ဂ်င္း                         - ၁၀ ဂရမ္
ေရ                          - ၀.၆ လီတာ
ထမင္းျဖဴ                  - ၁ ပန္းကန္လံုး

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
    ၾကက္သားကို အရြယ္ေတာ္ေလးေထာင့္တံုးေလးမ်ားတံုးပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ဥနီမ်ားကိုလည္း အလားတူ ေလးေထာင့္တံုးမ်ား တံုးထားပါ။ က်န္ရွိေနေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ဟင္းအႏွစ္
ရေအာင္ ေရနဲ႔ဆူေအာင္ တည္ပါ။ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ဥနီမ်ားကို ဟင္းအႏွစ္မ်ားနဲ႔ သမသြားေအာင္ေမႊၿပီး အသားက်က္သည္ အထိခ်က္ျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားႏူးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ထမင္းျဖဴေပၚ ေလာင္းခ်ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ Japanese Curry Rice လို႔ အမည္ေပးထားတဲ့ ဟင္းလ်ာရဲ႕  က်န္းမာေရးအတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ ထူးျခားခ်က္က ဆီလံုး၀အသံုးမျပဳဘဲ ခ်က္ျပဳတ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။