ခမ္းနားၿပီး ဆန္းသစ္ေသာ ဟင္းလ်ာမ်ား

ဒီတစ္လဟာ People ရဲ႕ အထူး အခါသမယ လတစ္လ ျဖစ္တယ္ဆိုတာ စာဖတ္ပရိသတ္ႀကီး သိရွိၿပီးျဖစ္မယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။ (၁၃) ႏွစ္ျပည့္ သြားၿပီျဖစ္တဲ့ People ရဲ႕ Eating In Style စာမ်က္ႏွာ မ်ားကို ခမ္းနားၿပီး ဆန္းသစ္တဲ့ ဟင္းလ်ာမ်ားနဲ႔ တင္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ ေရွးေဟာင္းအေဆာက္အအံု တစ္ခု၊ ေႏြးေထြးၿပီး ဆိတ္ၿငိမ္တဲ့ အျပင္အဆင္နဲ႔ Hummingbird Bar & Restaurant ။ ၀တ္ရည္စုပ္ ငွက္ကေလးလို႔ အမည္ေပးထားတဲ့ ဒီစားေသာက္ ဆိုင္ဟာ ရန္ကုန္ျမိဳ႕ရဲ႕ အခ်က္အခ်ာေနရာ ဘုန္းႀကီး လမ္းေပၚမွာ တည္ရွိပါတယ္။ Hummingbird  ရဲ႕ မီးဖိုေခ်ာင္မွာ Executive Head Chef အျဖစ္ ၀င္ ေရာက္ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး Menu ထုတ္ေပးေနသူက ေတာ့ AC/DC ၊ The Rolling Stones ၊ Sir Elton John ၊ Taylor Swift စတဲ့ ကမၻာေက်ာ္ အႏုပညာ ရွင္မ်ားနဲ႔ ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံက ဘုရင္မႀကီး Elizabeth II တို႔ရဲ႕ စားဖိုမွဴးတစ္ဦးျဖစ္ခဲ့သူ Wayne Third ။ ဒီလို ျမင့္မားတဲ့ အေတြ႕အၾကံဳ သမိုင္းေၾကာင္းရွိခဲ့ေသာ ၀ါရင့္စားဖိုမွဴးႀကီးရဲ႕ လက္ရာမ်ားကို People ရဲ႕ စာ ဖတ္ပရိသတ္မ်ားအတြက္ အထူးတလည္ တင္ဆက္ ေပးလိုက္ခ်င္ပါတယ္။

ပထမဆံုးအေနနဲ႔ Starter Dish ကို မိတ္ ဆက္ေပးမွာပါ။

Duo of Salmon

ဆယ္လ္မြန္ငါး             - ၆၀ ဂရမ္
ေထာပတ္သီး              - ၂၀ ဂရမ္
င႐ုတ္သီး (အနီ)           - ၅ ဂ၇မ္
ၾကက္သြန္နီ                - ၅ ဂရမ္
နံနံပင္                       - ၂ ဂရမ္
Cherry Tomato          - ၃လံုး
Balsamic Vinegar      - ၁၀ မီလီ
ၾကက္သြန္နီဥကေလး    - ၂ လံုး
သရက္သီး                 - ၁၀ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
SALMON TAR TAR
    ဆယ္လ္မြန္ အသားကို အတံုးေသးေသးမ်ား တုံးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊င႐ုတ္သီး၊ နံနံပင္နဲ႔ သံပုရာ ရည္မ်ားနဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ အရသာအ တြက္ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔မ်ား ထည့္ၿပီး နယ္ ရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီး ထားတဲ့ ေထာပတ္ သီးအသားေလးနဲ႔ Salmon Tar Tar မ်ားကို လိပ္ေပးရပါမယ္။

SALMON MICUIT
ဆယ္လ္မြန္ငါးအသားကို ေလးေထာင့္ပံုး အတံုးမ်ားရေအာင္ လွီးၿပီး သၾကား၊ ဆား၊ သံပုရာ အခြံတို႔နဲ႔ ေရာနယ္ထားၿပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁ နာရီခန္႔ထားပါ။ သတ္မွတ္အခ်ိန္ျပည့္တဲ့အခါ ဆယ္လ္မြန္ အသားတံုးမ်ားကို ေရနဲ႔ေဆးၿပီး တစ္သွ်ဴးနဲ႔ ေျခာက္ေသြ႕တဲ့အထိ သုပ္ေပးရပါမယ္။ ေရေျခာက္သြားၿပီဆိုရင္ ပလတ္စတစ္အိတ္ေလးထဲထည့္ၿပီး အပူခ်ိန္ 30  ံ C မွ 35  ံ C ၾကားရွိ ေရခပ္ ေႏြးေႏြးထဲမွာ ၁ နာရီခန္႔ ျပဳတ္ေပးရပါမယ္။

GUACAMOLE
မကၠဆီကန္ စတိုင္ အတြက္ ေထာပတ္သီး၊ င႐ုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္တို႔ကို သံပရာရည္၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔နဲ႔ ေရာၿပီးသမသြား ေအာင္ ေမႊေပးရပါမယ္။

MANGO CHILLI SAUCE
သရက္သီးနဲ႔ င႐ုတ္သီးအနီတို႔ကိုေရာၿပီး ႀကိတ္စက္နဲ႔ ေခ်ပါ။ အရသာအတြက္ သံပရာရည္၊ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းကို ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္သြားၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ပန္းကန္ေပၚမွာ လွပေအာင္ ျပင္ဆင္ၿပီး ဆယ္လ္မြန္ ရဲ႕ အရသာကို ျမည္းစမ္းႏိုင္ပါၿပီ။

ဆက္လက္ၿပီး တင္ဆက္ေပးခ်င္တာက အဓိက ဟင္းလ်ာမ်ား ျဖစ္ပါတယ္။

DUO OF PORK

၀က္ေပါင္သား      - ၈၀ ဂရမ္

၀က္ဂုတ္သား       - ၃၀ ဂရမ္
Tortilla Bread     - ၁ ခ်ပ္
ေရႊဖ႐ံုသီး          - ၂၀ ဂရမ္
Cream             -  ၁၀ ဂရမ္
ေထာပတ္          - ၅ ဂရမ္
အာလူး             - ၁၅ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူး          - ၁၀ ဂရမ္
ကညြတ္            - ၂ ေခ်ာင္း
Pork Jus          - ၅ မီလီ

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
၀က္ေပါင္သားကို ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္းတို႔နဲ႔ နယ္ၿပီး ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီးေနာက္ Oven ထဲ ထည့္ၿပီး အသားက်က္တဲ့အထိ ကင္ေပးပါ။ ၀က္ဂုတ္သားကိုေတာ့ အရသာနယ္ၿပီး ေနာက္ သံလြင္ဆီနဲ႔ Oven ထဲမွာ ကင္ေပးပါ။ ၿပီး ေနာက္Chimichari Sauce နဲ႔ နယ္ၿပီး Tortilla Breadနဲ႔ လိပ္ေပးရပါမယ္။

PUMPKIN PUREE
ဖ႐ံုသီးအႏွစ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ေရႊဖ႐ံုသီးကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး  Cream အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာၿပီး ႀကိတ္စက္နဲ႔ ေမႊေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ေထာပတ္အ နည္းငယ္နဲ႔ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ကို အနံ႔ အရသာအတြက္ ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ကညြတ္ကို ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ဆား၊ င႐ုတ္ ေကာင္းတို႔ေရာၿပီး ကင္ေပးရပါမယ္။

ပါ၀င္မယ့္ ဟင္းအမယ္အားလံုးကို ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးစီးသြားၿပီဆိုရင္ ေနာက္ဆံုးတည္ခင္းမယ့္အဆင့္ပါ။ ပထမဆံုး Pumpkin Puree ကို ပန္းကန္မွာ ျဖန္႔တင္ရပါမယ္။ ကင္ထားတဲ့ ၀က္ေပါင္သား၊ Tortilla Bread နဲ႔ လိပ္ထားတဲ့ ၀က္သား
လိပ္ေလးကို လွပေအာင္တင္ၿပီး Pork Jus ကေလး အေပၚကဆမ္းကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

LACRO

အမဲေပါင္သား        - ၁၅၀ ဂရမ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီး         - ၄၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ          - ၄၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ        - ၁၀ ဂရမ္
ဂ်င္း                   - ၅ ဂရမ္
င႐ုတ္သီးမႈန္႔         - ၁၀ ဂရမ္
ဇီယာမႈန္႔             - ၁၀ ဂရမ္
အေရာင္တင္မႈန္႔    - ၁၀ ဂရမ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္     - ၂၀၀ မီလီ
ေျပာင္းဖူး            - ၁၀ ဂရမ္
ေရႊဖ႐ံုသီး           - ၁၀ ဂရမ္
အာလူး              - ၁၀ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
အမဲသားကို င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ဇီယာမႈန္႔တို႔နဲ႔ သမေအာင္နယ္ၿပီး ဒယ္အိုးျပားျဖင့္ ေၾကာ္ေပးရပါမယ္။
ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ၿပီး၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ဇီယာမႈန္႔တို႔ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔နဲ႔ ဆီထပ္သတ္ပါ။ လိုခ်င္ တဲ့ အေနအထားေရာက္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ထည့္ၿပီး အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ဆက္လက္ခ်က္ျပဳတ္ရ
ပါမယ္။ အႏွစ္ရၿပီဆိုလွ်င္ ေၾကာ္ထားၿပီးသား အမဲ သားမ်ားကိုထည့္ၿပီး အသားက်က္သြားတဲ့အထိ ခ်က္ေပးရမွာပါ။ အရသာအတြက္ ဆား၊ င႐ုတ္ ေကာင္းတို႔ကို ႏွစ္သက္သလို ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ မီးကင္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္းကေလးနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး ႏူးညံ့ၿပီးေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ အသားရဲ႕အရသာကို ခံစားသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ အခ်ဴိပြဲေရာက္ရွိလာပါၿပီ။

Humming Bird ရဲ႕ အခ်ဳိပြဲအတြဲအစပ္မွာ Chocolate ရဲ႕ မတူတဲ့အရသာႏွစ္မ်ဳိးကို ခံစားရမွာပါ။

CHOCOLATE TART

Icing Sugar    - ၁၂၀ ဂရမ္

Cream           - ၁၀၀ ဂရမ္
ေခ်ာကလက္    - ၇၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္        - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ အႏွစ္   -    လံုး
ၾကက္ဥ အကာ   -   လံုး
ဆား               - ၁၀ ဂရမ္
သံပရာခြံ          - အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ အကာ၊ အႏွစ္မ်ားကို ေရာၿပီး သၾကား ထည့္ကာ ေၾကညက္သြားတဲ့အထိ စက္နဲ႔ ႐ိုက္ထား ပါ။ ေခ်ာကလက္ကိုလည္း အရည္ေဖ်ာ္ထားရ ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေၾကညက္ေအာင္႐ိုက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥထဲကို အရည္ေဖ်ာ္ထား တဲ့ ေခ်ာကလက္၊ ေထာပတ္၊ ဆား နဲ႔  Cream တို႔ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးရပါမယ္။ ခပ္မြမြ အေနအထားရေအာင္ ျခစ္ထားတဲ့ သံပရာခြံမ်ားကို ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ၾကာေအာင္ ဖုတ္ေပးရပါမယ္။ ဒါက ေတာ့ Chocolate Tart ပါ။

CHOCOLATE SALAMI
Chocolate     - ၂၅၀ ဂရမ္
ဘီစကစ္         - ၂၅၀ ဂရမ္
ေထာပတ္       - ၁၀၀ ဂရမ္
သၾကား         - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ         - ၃ လံုး
ေခ်ာကလက္မႈန္႔  - ၃၀ ဂရမ္

ေခ်ာကလက္ ႏွင့္ ေထာပတ္တို႔ကို ေရာၿပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ ။ သၾကားနဲ႔ ၾကက္ဥကို ေရာၿပီး ပြလာေအာင္ စက္နဲ႔႐ိုက္ၿပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေခ်ာကလက္နဲ႔ ေထာပတ္တို႔ကို ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ဘီစကစ္မ်ားနဲ႔ ေခ်ာကလက္အမႈန္႔မ်ားကိုပါ ထည့္ေမႊၿပီးေနာက္ ပလတ္စတစ္ပါးပါးျဖင့္လိပ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားရပါမယ္။ ေအးခဲသြားတဲ့ အထိထားၿပီးမွ ႏွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားအတုိင္း လွီးျဖတ္ေပးရပါမယ္။ ဒါကေတာ့ ေနာက္ထပ္ အနံ႔အရသာတစ္မ်ဳိးနဲ႔ Chocolate Salami ျဖစ္ပါတယ္။