ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာ

          ဒီတစ္လမွာေတာ့ People ရဲ႕ Eating in Style က႑ကေန စာဖတ္သူမ်ားအတြက္ ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာမ်ားနဲ႔ ထိုင္းအစားအစာမ်ားကို မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ Juction Square ၊ Sceret Garden မွာတည္ရွိၿပီး ထိုင္းႏိုင္ငံက နာမည္ႀကီး ႐ိုးရာစားေသာက္ဆိုင္ Tummour ရဲ႕ မူလလက္ရာ အတိုင္း ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ထိုင္း႐ိုးရာ အစားအစာ ေကြ႕သယို ကို အဓိကစားေသာက္ဖြယ္အျဖစ္ ရရွိႏိုင္တဲ့ ေကြ႕သယို By tummour မွ ဟင္းပြဲတစ္ခ်ဳိ႕ကို စာမ်က္ႏွာမ်ားေပၚမွာ အႀကိဳခံစားၾကည့္ႏိုင္ဖို႔ တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

 

Kuay Teaw with Pork Soup Tummour Style

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေခါက္ဆြဲ

ပဲပင္ေပါက္

ဆလပ္ရြက္

၀က္သား

၀က္အူ

င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္

ေျမပဲ

၀က္ေခါက္ေၾကာ္

ၾကက္သြန္နီ

တ႐ုတ္နံနံ

ၾကက္သြန္ၿမိတ္

ေကြ႔သယို

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္

          ပထမဆံုး ေကြ႔တီယို ေခါက္ဆြဲ၊ ပဲပင္ေပါက္ နဲ႔ အရြက္မ်ားကို ျပဳတ္ရပါတယ္။ ႏွစ္သက္ရာ အေနအထားရၿပီဆိုလွ်င္ ေခါက္ဆြဲ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ အရြက္
မ်ားကို ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ပါတယ္။ ၿပီးေနာက္ က်က္ၿပီးသား ၀က္သားနဲ႔အူမ်ားကို သင့္ေတာ္႐ံု ထည့္ေပးၿပီးေနာက္ င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္၊ ေျမပဲ၊ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ တ႐ုတ္ နံနံမ်ားကို ထည့္ကာ ေကြ႕သယိုဟင္းရည္ကို ဆမ္းေပးပါတယ္။ ဒီဟင္းလ်ာရဲ႕ အေရးႀကီးဆံုးျဖစ္တဲ့ ေကြ႕သယိုဟင္းရည္က  ထိုင္းႏိုင္ငံမွ နာမည္ေက်ာ္ Tummour ရဲ႕ မူရင္းလက္ရာအတိုင္း ခ်က္ျပဳတ္ ထားတာ ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

 

Kuay Teaw Tom Yam Soup with Shrimp

ပါ၀င္ပစၥည္း

ပုစြန္ထုပ္

ေခါက္ဆြဲ

မႈိ

စပါးလင္

ပဒဲေကာ

နံနံပင္

ရွမ္းနံနံ

င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္

သၾကား

သံပရာရည္

Fish Sause

Evaporated creamer

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

          ပုစြန္ထုပ္၊ေခါက္ဆြဲ၊မႈိမ်ား နဲ႔ အျခားပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ေရာထည့္ၿပီး ဆူပြက္လာေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ရပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲမ်ား လိုခ်င္တဲ့ အေနအထားရၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္းကန္ထဲမွာ လွပေအာင္ ျပင္ဆင္ၿပီး တုန္ယမ္းအရသာနဲ႔ ေကြ႕သယိုကို ျမည္းစမ္းႏိုင္ပါၿပီ။

 

Chicken Rice (ၾကက္ဆီထမင္း)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ရွမ္းဆန္

ၾကက္ျပဳတ္ရည္

ၾကက္ဆီ

ဂ်င္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ

ဆား

ၾကက္သားမႈန္႔

ၾကက္ေပါင္း

ၾကက္ေၾကာ္

ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္

          အနံ႔၊ အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ ၾကက္ဆီထမင္း ကို ရရွိေအာင္ ဆန္ကို ေရအစား ၾကက္ျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္ဆီ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆားတို႔နဲ႔ ပထမ ခ်က္ထားရပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ႏူးအိၿပီး ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ၾကက္ဆီထမင္းကို ေပါင္းထားတဲ့ ၾကက္သား၊ အသည္းအျမစ္၊ ၾကက္ေၾကာ္၊ သခြားသီး၊ အရြက္ သုပ္မ်ားနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

 

Tom Thai (သေဘာၤသီးေထာင္း)

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သေဘာၤသီး

င႐ုတ္နီသီး

ေျမပဲ

ပုစြန္ေျခာက္

သၾကားညိဳ

သံပရာရည္

Fish Sause

ခရမ္ခ်ဥ္သီး

ပဲေတာင့္ရွည္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္

          ပထမဆံုး စားသံုးသူေတြ ဆႏၵရွိတဲ့ အစပ္အရသာေပၚ မူတည္ၿပီး င႐ုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာ ေထာင္းရပါတယ္။ ညက္သေလာက္ ရွိတဲ့ အခ်ိန္မွာ သၾကားအညိဳေရာင္ကိုေရာၿပီး ေထာင္းရပါတယ္။

          ၿပီးရင္ေတာ့ ေျမပဲ၊ ပဲေတာင့္ရွည္နဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္ ထည့္ရပါတယ္။ သံပုရာရည္နဲ႔ Fish Sauce ကိုထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ျခစ္ထားတဲ့ သေဘာၤသီးေတြနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုထည့္ၿပီး ႏွံသြားေအာင္ ေမႊၿပီးရင္ေတာ့ ထိုင္း႐ိုးရာ နာမည္ႀကီး အစာအစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ Tom Thai သေဘာၤသီး ေထာင္းကို စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။