Taste of Manhattan

    အစားအေသာက္ ေကာင္းေကာင္းကို ႀကိဳက္ ႏွစ္သက္တဲ့ People ရဲ႕ ပရိသတ္ေတြအတြက္ The Manhattan FISH MARKET ဆိုတဲ့ အေမရိ ကန္စတိုင္လ္ ပင္လယ္စာ ေကာင္းေကာင္းရႏိုင္ တဲ့ ဆိုင္တစ္ဆိုင္နဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။  Manhattan က Fulton Street ဟာ အေကာင္းဆံုး ဆိုတဲ့ ပင္လယ္စာ စားေသာက္ဆုိင္မ်ား တည္ရွိရာ လမ္းတစ္လမ္းျဖစ္ပါတယ္။ The Manhattan FISH MARKET ကေတာ့  အဆိုပါ လမ္းမွာ ရရွိႏိုင္ တဲ့ အေကာင္းဆံုးဆိုတဲ့ အေမရိကန္ စတိုင္လ္ ပင္လယ္စာမ်ားရဲ႕ အရသာကုိ ေပးစြမ္းဖို႔ ရည္ရြယ္ တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ မေလးရွား၊ စင္ကာပူ၊ ထိုင္း၊ အင္ဒိုနီးရွား ၊ သီရိလကၤာ၊ အိုမန္ အစရွိတဲ့ ႏုိင္ငံေတြမွာ ဆိုင္ခြဲေတြ ဖြင့္လွစ္ထားတဲ့ The Manhattan FISH MARKET ဟာ ျမန္မာႏိုင္ငံကို လည္း ေရာက္ရွိေနတာ အခ်ိန္အေတာ္ၾကာပါၿပီ။ ဒါေၾကာင့္ ပရိသတ္မ်ားကို ဒီတစ္လမွာေတာ့  ျမန္မာႏိုင္ငံက The Manhattan FISH MARKET ထံသို႔ စာမ်က္ႏွာမ်ားေပၚမွတစ္ဆင့္ ေခၚေဆာင္သြားပါရေစ။

Manhattan Flaming Prawns


ပုစြန္က်ား                              - ၈ ေကာင္
Homemade flaming sauce    - အနည္းငယ္
အာလူးေၾကာ္                         - ၁ ဦးစာ
    ႐ိုး႐ိုးရွင္းရွင္းပါပဲ။ ခပ္ခ်ဳိခ်ဳိအရသာရွိတဲ့ ပုစြန္နဲ႔ အာလူးေခ်ာင္းေက်ာ္ကို ေဆာ့နဲ႔တြဲဖက္စား သံုးရမွာပါ။ တစ္ပြဲဆိုရင္ ဆုိသေလာက္ ဗိုက္ျပည့္ေစ မယ့္ ဟင္းပြဲတစ္မ်ဳိးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။

Fiery Cherry Snapper with Mussels


Cherry Snapper ငါးအသားလႊာ    - ၂ တံုး
ေယာက္သြား                             - ၂ ေကာင္
Spicy Sambal Sauce              - အနည္းငယ္
လွီးျဖတ္ၿပီးသား ဥနီ                   - အနည္းငယ္
ဘ႐ိုကိုလီ                                - အနည္းငယ္
သံပရာသီး                               - တစ္စိတ္
Signature Garlic Herb Rice    -  ၁ ဦးစာ
    အာရွေဒသထြက္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားနဲ႔ ႏွပ္ထားတဲ့  Cherry Snapper ငါးအသားကင္၊ ပူပူစပ္စပ္အရသာနဲ႔ ေယာက္သြားတို႔ကို   ဥနီ၊ ဘ႐ိုကို လီ တို႔လို ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အျပင္ The Manhattan FISH MARKET ရဲ႕ လူႀကိဳက္မ်ားလွတဲ့ Garlic Herb ထမင္းနဲ႔ တြဲစပ္ေပးထားတာကို ေတြ႕ ရပါတယ္။ အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ား ခံတြင္းေတြ႕ေစမယ့္ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးပါ။

Fishermen's Platter


Barramundi ငါး                     - တစ္ေကာင္
ပုစြန္က်ား                              - ၄ ေကာင္
Homemade flaming sauce    - အနည္းငယ္
ေယာက္သြား                         - ၄ ေကာင္
လွီးျဖတ္ၿပီးသား ဥနီ                 - အနည္းငယ္
ဘ႐ိုကိုလီ                             - အနည္းငယ္
သံပရာသီး                            - ၂ စိတ္
ငါးေလး အႂကြပ္ေၾကာ္             - တစ္ဦးစာ
အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္               - တစ္ဦးစာ
Signature Garlic Herb Rice  - တစ္ဦးစာ
    အေမႊးအၾကိင္ကဲထားတဲ့ Spicy Seafood dip နဲ႔ ႂကြပ္ႂကြပ္ရြရြ ေၾကာ္ထားတဲ့ Barramundi ငါး၊ မီးသင္းထားတဲ့ ပုစြန္၊ ေယာက္သြားနဲ႔ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြ၊ ငါးေလးအႂကြပ္ေၾကာ္နဲ႔ အားလူး ေခ်ာင္း ။ နာမည္ေက်ာ္ Garlic Herb ထမင္းလည္း ပါတာေၾကာင့္ ဒီဟင္းပြဲက Heavy Meal စားခ်င္သူ ေတြအတြက္ေတာ့ အံကိုက္ပါပဲ။  ညႇိနံ႔ မႀကိဳက္တဲ့သူ မ်ားအတြက္ အအီေျပေအာင္ သံပရာသီးစိတ္ ကေလးေတြ ထည့္ေပးထားတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။

Sizzling Brownie with Ice-cream


သီဟုိဠ္ေစ့ Brownie            - ၁ တံုး
Vanilla Ice-cream            - ၁လံုး
ေျမပဲေထာင္း                    - ၁ ဇြန္း
Sweet Caramel Sauce    - ၁ ကရား
    ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ အခ်ဳိတည္းစရာ လာပါ ၿပီ။ ပူပူေႏြးေႏြး Brownie နဲ႔ Vanilla Ice-cream ကို သၾကားရည္ခ်ဳိခ်ဳိနဲ႔ တြဲစပ္ထားၿပီး တစ္ႂကြပ္ႂကြပ္ ၀ါးရမယ့္ ေျမပဲနဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ့ကိုလည္း အားျဖည့္ေပး ထားပါတယ္။