ခပ္မိုက္မိုက္ Dinner

ဒီေန႔ည Dinner အတြက္ ခပ္မိုက္မိုက္ Idea ေလးေတြ ေပးလိုက္ပါရေစ..။ 

Novotel Hotel ရဲ႕  The Square Restaurant မွာ ရရွိႏိုင္မယ့္ Dinner Dish ေတြပါ။ အႀကိဳခံစားၾကည့္ႏိုင္ဖို႔ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။

Escalivada salad with red tuna

For tuna preparation:
အနီေရာင္တူနာငါး    - ၁၀၀ ဂရမ္
ပင္လယ္ ေရညႇိ        - ၁ ခ်ပ္
ဆား                       - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း          - အနည္းငယ္
တူနာကို ပံုမွာ ျပထားသလို ဆလင္ဒါပံု လီွးၿပီး ေရညႇိျဖင့္ လိပ္ေပးပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ေၾကာ္ကာ ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး တည္ခင္းမွာျဖစ္ပါတယ္။

For roasted vegetables
အာလူး              - ၂၅ ဂရမ္
င႐ုတ္ပြ (အနီ)    - ၂၅ ဂရမ္
င႐ုတ္ပြ (အစိမ္း) - ၂၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ      - ၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ        - ၂၅ ဂရမ္
ဆား                 - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း    - အနည္းငယ္
အာလူးေတြနဲ႔ င႐ုတ္ပြေတြကို ဆီသတ္ၿပီး Oven ထဲမွာ ကင္ရပါမယ္။ ဆႏၵရွိမယ္ဆိုရင္ သံလြင္ဆီကို အသံုးျပဳလုိ႔ရပါတယ္။

For red pepper coulis:
င႐ုတ္သီး           - ၂၀၀ ဂရမ္
Virgin olive oil  - ၄ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ      - ၁ ဂရမ္
င႐ုတ္သီးေတြကို သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္နဲ႔ ဆီသတ္ၿပီး ဆားနဲ႔ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ရပါမယ္။ ခရင္မ္ေဆာ့ ပံုစံမ်ဳိးရေအာင္ င႐ုတ္သီးေတြကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သံလြင္ဆီ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔နဲ႔ေရာၿပီး ႀကိတ္စက္နဲ႔ ႀကိတ္ေပးရပါမယ္။

For Vinaigrette
သံလြင္ဆီ                    - ၃ ဇြန္း
သံပရာရည္                  - ၁ ဇြန္း
French old mustard   - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(မုန္႔ညင္းေစ့အႏွစ္)
ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သမသြားေအာင္ေမႊေပးရပါတယ္။ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းကို အရသာအတြက္ အသံုးျပဳထားပါတယ္။
အားလံုးခ်က္ျပဳတ္ ၿပီးသြားၿပီဆိုရင္ ေနာက္ဆံုးအဆင့္က တည္ခင္းဖို႔ပါ။ ပံုမွာ ျမင္ေတြ႕ရသလိုပဲ ပန္းကန္းထဲမွာ အားလံုးကို လွပေအာင္ ျပင္ဆင္ၿပီးရင္ေတာ့ စားသံုးဖို႔အသင့္ပါပဲ။

× × × × ×

Carrot, pumpkin & curry  coconut milk cream soup. Goat Cheese baby croquettes

ဥနီ                               - ၁၀၀ ဂရမ္
ဖ႐ံုသီး                          - ၁၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္                      - ၅ ဂရမ္
Yellow Curry powder    -  ၅ ဂရမ္
ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္          - ၂၀ စင္တီလီတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ                  - ၃ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ                   - ၁၅ ဂရမ္
အုန္းႏို႔                          - ၂၀ စင္တီလီတာ
ဆား                            - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း               - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္              - အလွဆင္ရန္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း  
ဖ႐ံုသီးနဲ႔ ဥနီေတြကို အခြံခြာၿပီး ေလးေထာင့္အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ေထာပတ္အနည္းငယ္နဲ႔ ဆီသတ္ၿပီး ဥနီေတြကို ထည့္ရပါတယ္။ မိနစ္အနည္းငယ္အၾကာမွာ ဖ႐ံုသီးေတြကို ထည့္ၿပီး Curry powder နဲ႔ ရြက္ျပဳတ္ရည္ေတြထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ခ်က္ရပါတယ္။ ဖ႐ံုသီးနဲ႔ဥနီေတြ ေက်ၿပီဆိုရင္ အုန္းႏို႔ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊၿပီး လက္နဲ႔ေခ်ေပးရပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး တည္ခင္းမယ့္အဆင့္မွာ အနည္အဖတ္ေတြမပါေအာင္ ဟင္းအႏွစ္ကို ဇကာနဲ႔ စစ္ေပးရပါတယ္။ ဒီ Cream Soup ကို  ပူပူေႏြးေႏြး Cheese Croquette ေလးေတြရယ္၊ ဖ႐ံုေစ့ေလွာ္ေလးေတြရယ္နဲ႔ တြဲစပ္ေပးထားတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။

× × × × ×

Pan seared scallops with truffle and mushroom cake, orange and mango reduction and shaved asparagus and leek salad

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
llops U 10 (ၾကာယပ္ခံုး)    - သံုးေကာင္
သံလြင္ဆီ                         -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
လိေမၼာ္ရည္                      - ၂၀ စင္တီလီတာ
သရက္သီး အႏွစ္               - ၁၀ ဂရမ္
သၾကား                            - ၃ ဂရမ္
ဆား                                - အနည္းငယ္
White balsamic vinegar  - ၅ စင္တီလီတာ
ကညြတ္                           - ၃ ပင္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္                  - ၁ ပင္

For Vinaigrette
သံလြင္ဆီ                         - သံုးဇြန္း
သံပရာရည္                       - ၁ ဇြန္း
French old mustard        - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(မုန္ညင္းေစ့အႏွစ္)
သံလြင္ဆီ၊ သံပရာရည္၊ မုန္ညင္းအႏွစ္တို႔ကို ေရာၿပီး သမေအာင္ေမႊထားရပါတယ္။ အရသာအတြက္ ဆားနဲ႔င႐ုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

For Mushroom cakes
ေပါင္မုန္႔စ        - ၃၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ            - ၁ လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႔              - ၃၀ ဂရမ္
အာလူး            - ၁၅၀ ဂရမ္
မိႈ                    - ၄၀ ဂရမ္
ေျမေအာင္းမႈိ    - ၅ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
အခြံခြာၿပီး ျပဳတ္ထားတဲ့ အာလူးကို ေၾကေအာင္ေခ်ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊  တ႐ုတ္နံနံ၊ ေထာပတ္တို႔န႔ဲ ဆီသတ္ထားတဲ့ မိႈေတြကို ေရာပါ။ ပံုမွာျမင္ေတြ႕ရသလို အေနေတာ္အလံုးမ်ားရေအာင္
ျပဳလုပ္ၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ၾကက္ဥ ၊ ေပါင္မုန္႔စမ်ား ကပ္ၿပီးေၾကာ္ရပါမယ္။

ေဆာ့စ္ အတြက္ဆိုရင္ေတာ့ လိေမၼာ္ရည္ နဲ႔ သရက္သီးအႏွစ္ေတြကို ေရာၿပီး သၾကားနဲ႔  White balsamic vinegar ထည့္ေပးရပါမယ္။ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းကိုေတာ့ အရသာအတြက္ ႏွစ္သက္သလို ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။

 ကညြတ္ကို ျခစ္ၿပီး ေရေႏြးေျဖာရပါတယ္။ ေရေႏြးေျဖာထားတဲ့ ကညြတ္ေတြကို အစိမ္းေရာင္အတိုင္းရွိေစဖို႔ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ေရခဲျပန္စိမ္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွ အျဖဴေရာင္သန္းေနတဲ့ အပိုင္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး ကညြတ္နဲ႔ေရာကာ အရြက္သုပ္ ျပဳလုပ္ေပးထားပါတယ္။

ၾကာယပ္ခံုးေတြကို ဆီ၊ ေထာပတ္နဲ႔ Vinaigrette တို႔နဲ႔ အိုးထဲမွာေၾကာ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပံုပါအတိုင္း ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို လွပေအာင္ျပင္ဆင္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ အနံ႔နဲ႔ အေရာင္အဆင္းအတြက္ လိေမၼာ္မႈန္႔ေလး ခပ္ပါးပါးလည္း ျဖဴးေပးထားတာကိုေတြ႕ရပါတယ္။

× × × × ×

Carbonized beef filet, saffron potatoes, broccoli and cauliflower mousseline, blue cheese sauce

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သန္႔စင္ၿပီး အမဲမုိးခိုသား    - ၁၇၀ ဂရမ္
ျပည္ႀကီးငါး မွင္အိတ္         - ၂ အိတ္
ေငြမႈန္႔ (စားသံုးႏိုင္ေသာ)   - ၁ ဂရမ္
ဆား                              - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း                 - အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
အသားကို အန္စာတံုးပံုရေအာင္လွီးၿပီး ဒယ္ျပားထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္အားလံုးရဲလာေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ၿပီးလွ်င္ အိုးထဲကထုတ္ၿပီး ျပည္ႀကီးငါးမွင္ရည္နဲ႔ ႏွံ႔ေအာင္သုတ္ၿပီး ေျခာက္သြားေအာင္ မီးၿမိႇဳက္ေပးပါတယ္။ မီးေသြးခဲပံုသ႑ာန္ရေအာင္ ေငြမႈန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးလိုက္ပါတယ္။ ၿပီးျပည့္စံုတဲ့ အရသာအတြက္ ေဆာ့နဲ႔ တြဲစပ္ေပးထားပါတယ္။

For Saffron potatoes:
အာလူး ၁၅၀                        - ဂ၇မ္
ကံုကုမံ                                - ၁ ဂရမ္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္    - ၁၀၀ မီလီ
ေထာပတ္                            - ၅ ဂရမ္
ဆား                                   - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း                      - အနည္းငယ္
အာလူးကို ဆလင္ဒါပံုစံ အတံုးမ်ားရေအာင္ လွီးျဖတ္ရပါမယ္။ အိုးကိုေထာပတ္အနည္းငယ္ထည့္ကာ အပူေပးၿပီး ကံုကုမံ ၊ ျပဳတ္ရည္တို႔ထည့္ၿပီး အာလူးေတြ က်က္သြားတဲ့အထိ ထားရပါမယ္။ စားခါနီးမွာ ေထာပတ္နဲ႔ ျပန္အပူေပးရပါမယ္။

For Blue cheese sauce:
ၾကက္သြန္ျဖဴ            - ၂ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ             - ၇ ဂရမ္
၀ိုင္ျဖဴ                     - ၂၀ စင္တီလီတာ
Cooking cream      - ၂၀ စင္တီလီတာ
Blue cheese          - ၁၀ ဂရမ္
ဆား                       - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း          - အနည္းငယ္
တ႐ုတ္နံနံ               - ၃ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေထာပတ္နဲ႔ ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ၀ိုင္ျဖဴကိုထည့္ၿပီး ခမ္းသြားတဲ့အထိ ထားၿပီး Cooking cream ၊ Blue cheese  တို႔ထည့္ၿပီး ေပ်ာ္သြားတဲ့အခါ ဆားနဲ႔င႐ုတ္ေကာင္းကို အရသာအတြက္ ထည့္ေပးပါတယ္။  စားခါနီးမွာ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားတဲ့ တ႐ုတ္နံနံကို အေပၚက ျဖဴးေပးႏိုင္ပါတယ္။

For broccoli and cauliflower mousseline
ဘ႐ိုကုိလီ                 - ၂၀ ဂရမ္
ပန္းေဂၚဖီ                 - ၂၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ               - ၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ             - ၁ ဂရမ္
ႏို႔                             - ၂၀ စင္တီလီတာ
ေထာပတ္                  - ၅ ဂရမ္
Virgin olive oil          - စင္တီလီတာ
Parmesan cheese   - ၅ ဂရမ္
ဆား                         - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္း            - အနည္းငယ္
လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ဘ႐ိုကိုလီနဲ႔ ပန္းေဂၚဖီေတြကိုျပဳတ္ၿပီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အေနအထားမ်ဳိးျဖစ္ေအာင္ ေရခဲထဲမွာ ထည့္သြင္းထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ၿပီး အားလံုး ကို ႏို႔အနည္းငယ္ေရာၿပီး ႀကိတ္စက္နဲ႔ ႀကိတ္ေပးရပါမယ္။ ႀကိတ္ေနစဥ္ အတြင္းမွာ သံလြင္ဆီကိုလည္း နည္းနည္းခ်င္းစီ ထည့္ေပးၿပီး အရသာအတြက္ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းကို အသံုးျပဳပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာ ျခစ္ထားတဲ့ Parmesan cheese ကို အေပၚက ျဖဴးေပးပါတယ္။